• +420 732 653 601

Anhydritové podlahy

Lité podlahy

Anhydrit je materiál, který si vedle cementu získal stále místo na slunci mezi litými podlahami. Anhydritové podlahy se realizují jako pevný a rovný podklad v bytech, rodinných a bytových domech, administrativních budovách i v komerčních objektech a obchodních centrech. Nesvědčí jim ale vysoká vlhkost, do extrémně vlhkých prostor je tudíž lepší volbou cementová podlaha.

Výhody anhydritových podlah

  • Jsou skvělou volbou do zatěžovaných prostor.
  • Realizace anhydritové podlahy je rychlejší dokonce i než vylití podlahy cementové.
  • Anhydrit je vysoce tekutý materiál, který netvoří póry. Proto se v anhydritové podlaze neusazuje vlhkost ani nečistoty.
  • Anhydritová podlaha je dobrou volbou do místností s podlahovým vytápěním. Jelikož výborně zatéká mezi instalace a podklad, dokonale se vyplní všechny prostory podlahy a nevyniknou dutá místa, která by později mohla vykazovat tendenci k tvorbě prasklin. Anhydritová podlaha skvěle akumuluje teplo. Anhydrit umožňuje, aby výška materiálu nad rozvody topení byla jen 3,5 cm, což napomáhá rychlejšímu průchodu tepla. S anhydritovou podlahou výrazně snížíte náklady na vytápění.
  • Anhydrit je vysoce pevný materiál, na kterém se nevytvářejí deformace.
  • Lze je použít v interiérech i v exteriérech.
  • Po anhydritové podlaze je možné chodit již po 24 hodinách a plně zatížit ji je obvykle možné za 4 až 5 dní po vylití.
  • Anhydritová podlaha stejně jako ostatní lité podlahy nemá spáry. Proto je její údržba velice snadná, stačí i zamést a vytřít vlhkým hadrem nebo mopem.
  • Jelikož s v anhydritové podlaze neusazuje prach, roztoči, plísně a jiné nečistoty, je jako vlastní povrch podlahy vysoce vhodné pro alergiky, astmatiky a lidi s respiračními problémy.

Vzhled anhydritové podlahy

Povrch správně vylité anhydritové podlahy je zcela hladký a rovný. Jako vlastní povrch podlahy má anhydritová podlaha tradici zejména v komerčních objektech, v poslední době je ale častěji bez překrytí další vrstvou využívána i v bytech a domech. Směs používána jako vlastní povrch podlahy bývá barevně tónována v širokém spektru barevných odstínů. Povrch podlahy je možné zhotovit matný nebo lesklý, dokonce je jej možné upravit speciálními hladícími technikami, pískováním, vkládáním vzorů nebo malbou. Tyto techniky dodají anhydritové technice originální a neotřelý vzhled, který podtrhne vzhled místnosti a zvýrazní její atmosféru. Anhydritová podlaha dokonce dokáže imitovat vzhled pískovce, mramoru nebo břidlice.

Anhydritová podlaha jako podklad pro podlahovou krytinu

Anhydritová podlaha je tedy i vhodným podkladem pro pokládku svrchní podkladové krytiny, jako je koberec, plovoucí podlaha, parkety, bambus, korek, linoleum, marmoleum nebo vinyl.